Wie zijn wij?

Bruis is een plek in Almere voor thuisvoelen, ondernemen, verbinden en ontmoeten!

 

Bruis is een initiatief van de EigenWijze Company in samenwerking met Ymere.

 

In Bruis huisvesten een aantal van onze partners. Wil je ook samenwerkingspartner van Bruis worden? Neem contact met ons op!

Je zal onze mascotte Sam ook tegen komen bij Bruis!

Sam is een échte knuffelhond en doet geen vlieg kwaad. Hij is groot en enthousiast!

Bruis is sinds 2024 deel van de Nederlandse Vereniging voor Zelfregie en Herstel!

 

Bij ons is iedereen welkom, vooral mensen die zich emotioneel kwetsbaar voelen, en hun naasten. Wij zien elkaar als mensen, niet als cliënten of hulpverleners. In ons initiatief zijn mensen met eigen ervaringen leidend.

 

Samen met onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers bouwen we aan een omgeving waar iedereen iets kan halen én brengen. We werken zonder strikte plannen en regels, maar bieden verschillende manieren van zelfhulp aan die we samen bedenken en steeds verbeteren. In ons steunpunt komen onze gedeelde ervaringen samen en wordt de ondersteuning afgestemd op wat mensen echt nodig hebben.

 

We werken samen met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, huisartsen en zorgverleners om makkelijk de juiste hulp te kunnen bieden. Ons doel is meer dan alleen een luisterend oor en een kop koffie; we streven naar leren, herstel en groei voor iedereen die bij ons komt.